Luisteren naar KX – Problemen

Browser

Om de site er goed uit te laten zien en geen problemen te hoeven ondervinden met het luisteren, is het aan te raden om je software/browser up-to-date te houden.

 

Kan mijn firewall of antivirussoftware roet in het eten gooien?

Je moet natuurlijk wel toestemming geven om de stream te kunnen openen, maar daarna zal de stream gewoon moeten functioneren. Wel zit er in sommige software een optie om pop-up-windows tegen te gaan. Het kan dan zijn dat je het webradiovenster op onze site niet kunt openen. Voeg in dat geval KX Radio toe aan je vertrouwde sites, of schakel je pop-up killer even uit.

 

Waarom krijg ik geen geluid/verbinding?

De ervaring leert dat streamproblemen waarmee men bij ons aanklopt vaak niet door ons veroorzaakt worden. Tussen ons (de bron van de stream) en je computer zitten diverse schakels waar wij geen invloed op hebben, zoals de diverse providers en netwerken. Vaak is de fout van tijdelijke aard en zit hij bij je eigen systeem, je provider of een andere tussenpartij.

Lukt het je niet naar de AAC te luisteren? Probeer het dan nogmaals. Vaak is de beste remedie even vernieuwen. Mocht het later nog niet lukken? Dan kun je ons altijd even mailen.

 

Waarom valt het geluid om de zoveel tijd weg?

Ook al heb je de snelste internetverbinding denkbaar, het kan toch voorkomen dat je onderbrekingen in het geluid krijgt. Met name bij kabelinternet is de kwaliteit van de verbinding vaak afhankelijk van de drukte op dat moment op de kabel in je omgeving. Het kan dan zijn dat je verbinding niet meer stabiel genoeg is om te luisteren. De AAC stream biedt de beste kwaliteit en tegelijk de laagste bandbreedte (64kbps): die zal dus het best presteren, ook bij een wat minder goede verbinding.

 

Is er bij jullie nooit iets mis?

Maar natuurlijk kan er ook bij ons wel eens iets mis gaan! Mocht er onverhoopt bij ons toch iemand een verkeerd knopje indrukken dan zullen we dit zo snel mogelijk via de webiste en social media laten weten. Om  dan weer gauw  verder te werken aan een oplossing.

Bij aanhoudende problemen: mail naar support@kxradio.nl.